New & refurbished
100% circulair
Snel leverbaar
New & refurbished

Het plaatmateriaal MDF kent vele toepassingsmogelijkheden. MDF staat voor "Medium Density Fibreboard". We kennen het materiaal al sinds de jaren '60, toen het in de Verenigde Staten werd uitgevonden. MDF platen zie je veelvuldig toegepast in de interieurbouw en de meubelindustrie. Je kunt MDF gebruiken als alternatief voor massief houten panelen. De densiteit van de platen is ongeveer 600 kg/m3.

De grondstof voor MDF is hoofdzakelijk houtvezel van naald- en loofbomen. Met behulp van hars en onder hoge druk perst men de houtvezels tot platen.

MDF is verkrijgbaar is verschillende diktes en formaten. Ook zijn er vochtwerende en brandvertragende varianten op de markt beschikbaar.

Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van MDF? In het onderstaande overzicht zie je de pro’s en con’s per fase in de levenscyclus toegelicht. Doe er je voordeel mee. De belangrijkste catch: MDF bevat relatief veel formaldehyde (een naar stofje) en is eigenlijk niet te recyclen. Daarmee is circulariteit met dit materiaal niet goed mogelijk.

MDF plaatmateriaal

 

Input: Woodguide.org

Als eerste op de hoogte over de ontwikkelingen bij Pacha Panels?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.